Trg Svetog Save 34, 31000 Užice, Srbija; PIB 111925736; ŽR 840-2114666-27
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

AKTUELNOSTI

22. Sep 2023.

Prekogranična saradnja

Predstavnici Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija prisustvovali Početnoj konferenciji prekograničnog projekta ''Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u srvhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda - Open Air Everywhere''.

Galerija fotografija
20. Sep 2023.

Predavanje "Ekonomija i veštačka inteligencija", 29.09.2023, Zlatibor, IBC

Inovacioni Biznis Centar Zlatibor sa ponosom najavljuje dolazak Vladimira Đukanovića, istaknutog biznismena i renomiranog filozofa koji se bavi veštačkom inteligencijom. 🚀✨ Ovaj inspirativni događaj će se održati 29. septembra s početkom u 18:00 časova, u prelepoj Dvorani Kulturnog centra Zlatibor. 🗓️🏛️
Vladimir Đukanović, osim što je postigao izvanredan uspeh u poslovnom svetu, takođe se istakao kao popularni govornik na društvenim mrežama, podkastima i raznim konferencijama posvećenim savremenom poslovanju. Njegovo predavanje na temu 'Veštačka Inteligencija u Ekonomiji' obećava da će biti inspirativno i edukativno iskustvo za sve prisutne. 🎤📚
Jedinstvena kombinacija biznis iskustva i filozofske dubine čini Vladimira posebno atraktivnim kako za mlade ljude koji žele da nauče i rastu, tako i za već afirmisane pojedince koji tragaju za novim perspektivama i boljim razumevanjem veštačke inteligencije. 🧠💼 Pisanje je Vladimirov strastveni hobi još od studentskih dana, a njegovi tekstovi obuhvataju širok spektar tema, koje uvek analizira kroz filozofske komparacije. 📝🤔
Ulaz na ovu izuzetnu priliku je besplatan, ali broj mesta je ograničen. Da biste obezbedili svoje mesto, molimo vas da se prijavite putem sledećeg linka
Prvih 20 prijavljenih učesnika dobijaju poklon iznenađenja! 🎁🎉
🚀 Vaša budućnost počinje sada! 🚀
Radujemo se Vašem dolasku!👐😊

19. Sep 2023.

Studentska mobilnost, Kranj, Slovenija

U cilju realizacije Erazmus+ KA131 projekta mobilnosti, potpisan je Ugovor o dodeli namenskih bespovratnih sredstava za mobilnost u svrhu studiranja sa Lukom Topalovićem, studentom 3. godine studijskog programa Informacione tehnologije, Odsek Užice. Student će zimski semestar 2023/2024. godine provesti u VŠU Šolski Center Kranj, u Sloveniji. Želimo mu uspešne studije!

19. Sep 2023.

Nacionalni Eurodesk centar - Fondacija Tempus organizuje vebinar

Nacionalni Eurodesk centar - Fondacija Tempus organizuje vebinar namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koje žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži, koja te prilike promoviše.
Učesnici vebinara će moći da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i sličnim mogućnostima za kratak boravak u inostranstvu. Ujedno, učesnicima će biti predstavljena Time to move godišnja kampanja Eurodesk mreže, koja pomenute prilike promovišnj i, na taj način, dodatno informiše mlade o mogućnostima za mobilnost radi učenja. Vebinar se održava 20. septembra, od 15.30 do 16.30 časova, a za prijavu je neophodno da popunite kratak registracioni formular, najkasnije do 20. septembra u 12 časova.

15. Sep 2023.

Obuka i edukacija studenata na CNC mašinama, firma InMold, Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023, HAAS fondacije

Studenti studijsjkog programa Mašinstvo su završili obuku za rad na CNC mašinama u firmi InMold. Obuka je realizovana preko HAAS fondacije, Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023.
Has fondacija
Galerija fotografija

17. Avg 2023.

Predavanje o preduzetništvu, 25.avgust 2023. godine, IBC zlatibor

Dragi preduzetnici, investitori i budući biznismeni!
Imamo čast pozvati vas na nezaboravan događaj posvećen svetu biznisa, liderstva i investicija. Očekuje vas nešto što će vas inspirisati i obogatiti vaše poslovne perspektive!
🗓️ 25.8.2023. 🕒 18:00h 📍 Konferencijska sala IBC Zlatibor

Saznaj više
29. Jul 2023.

Akreditacija

Odsek Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija je reakreditovao studijski program Mašinstvo, koji se uspešno realizuje u okviru naše Ustanove od osnivanja 1975. godine. Novost je da se od sledeće školske godine 2024/25., nastava realizuju na dva modula u okviru ovog studijskog programa, i to:
Modul - Mašinsko inženjerstvo
Modul - Zaštita na radu

Uverenje o akreditaciji studijskog programa
05. Jul 2023.

Edukacija, CNC mašine

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice je ove godine dobitnik sredstava u okviru Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023, koja će biti upotrebljena za dodatnu edukaciju studenata i obučavanje za rad na CNC mašinama, u periodu od 17.07.2023. do 29.09.2023. godine.

Saznaj više
22. Jun 2023.

Akreditacija

Odsek Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija je reakreditovao studijski program Menadžment, koji se uspešno realizuje u okviru naše Ustanove od 2007. godine

Uverenje o akreditaciji studijskog programa
20. Jun 2023.

Druga majska škola računovodstva

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili "Drugu majsku školu računovodstva", koja se organizuje uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta, Marijane Milanović.
Druga majska škola računovodstva ispunila je dva osnovna cilja:
Prvi: Studenti su kroz osnivanje sopstvenog privrednog društva imali mogućnost da simuliraju realno poslovanje kroz sprovođenje jednostavnijih poslovnih promena vezanih za blagajnu, izvode, fakture, obračune zarada, naknada zarada, ugovore van radnog odnosa i dr. Takođe, upoznali su se sa formiranjem i protokom elektronskih dokumenata kao i sa sa sastavljanjem finansijskog izveštaja na bazi sprovedenih knjiženja u softveru Gođevac sistem, što im je stvorilo osnovu za rad u realnom okruženju. Drugi: Stvorena je odlična osnova za lakše savladavanje master studija Poslovna ekonomija i menadžment na modulu Računovodstvo, revizija i finansije gde su pripremljeni za nastavak rada u realnom okruženju sa složenijim poslovnim promenama, što će im sve zajedno stvoriti bolje uslove za lakše zapošljavanje i primenu stečenih znanja na drugom nivou studija.

Galerija fotografija
20. Jun 2023.

Zaposlenje, Hotel "Mona" Zlatibor

U cilju jačanja našeg tima na Zlatiboru, tražimo osobu za poziciju Koordinator/ka marketinga i prodaje. Iskoristi priliku da sa nama stekneš dragocena radna iskustva.
Početak rada: jul/avgust 2023. / Mesto rada: Zlatibor.

Saznaj više
09. Jun 2023.

Bezbednost hrane u turizmu-panel diskusija

Povodom svetskog dana bezbednosti hrane, u Privrednoj komori Vojvodine je 07.06.2023. godine održana panel diskusija "Standardi hrane spašavaju život" . Jedan od panelista je bio i profesor strukovnih studija dr Radomir Stojanović koji je govorio o bezbednosti hrane u turizmu. Skup je organizovala Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i zdravlja (FRD) iz Novog Sada u partnerstvu sa Privrednom komorom Vojvodine, uz podršku Sekretarijata za privredu i turizam .

Saznaj više
02. Jun 2023.

Prezentacija, Super kamp

U ponedeljak 29.05.2023. godine u prostorijama Akademije, u amfiteatru 302, sa početkom u 11 časova, održana je prezentacija najvećeg dečijeg kampa u Evropi – SUPER KAMPA.

Galerija fotografija
01. Jun 2023.

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun

Katedra za mašinstvo i tehnološko inženjerstvo u Odseku Užice, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, je i ove godine, obeležila ovaj dan sa studentima studijskih programa Ekološko inženjerstvo i Unutrašnja arhitektura i organizovala posetu Botaničkoj bašti i muzeju Jovana Cvijića, u Beogradu.

Saznaj više
26. Maj 2023.

Poseta Narodnom muzeju Užice i Jokanovića kući

Studenti prve godine studijskog programa Turizam, u pratnji profesora dr Radomira Stojanovića, posetili su Narodni muzej u Užicu i Jokanovića kuću, uz stručno vođenje kustosa.

Galerija fotografija
25. Maj 2023.

Akademijada 2023

U periodu od 10-14. maja u Paraliji, Grčka je održana druga tradicionalna manifestacija ,,Sportski susreti studenata strukovnih studija – Akademijada“ u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije(SKAS).

Saznaj više
24. Maj 2023.

Ponuda za posao-apart hotel "Kraljica Zlatibora"

Studenti osnovnih i master studija smerova turizam, menadžment, računovodstvo i revizija prisustvovali su prezentaciji apart hotela "Kraljica Zlatibora" na Zlatiboru čije je otvaranje planirano za jesen 2023. godine. Cilj prezentacije je bio da se studenti upoznaju sa konkursom za zapošljavanje na većem broju pozicija. Menadžment apart hotela "Kraljica Zlatibora" je detaljno informisao studente o slobodnim pozicijama, uslovima rada, mogućnošću sa stručno usavršavanje i napredovanje. Pored studenata, prezentaciji su prisustvovali reukovodilac Odseka Užice dr Slobodanka Stankov i profesor strukovnih studija dr Radomir Stojanović.

Galerija fotografija
19. Maj 2023.

Prezentacija, Super kamp

Pozivaju se studenti svih studijskih programa da u ponedeljak 29.05.2023. godine u prostorijama Akademije, u amfiteatru 302, sa početkom u 11 časova, prisustvuju prezentaciji najvećeg dečijeg kampa u Evropi – SUPER KAMPA. Predstavnici SUPER KAMPA predstaviće ne samo destinacije kampa kroz tri segmenta aktivnosti (avantura, edukacija, priroda i zdrav život), već i mogućnosti kako postati deo njihovog tima.

19. Maj 2023.

Ponuda za posao-apart hotel "Kraljica Zlatibora"

Pozivaju se studenti osnovnih i master studija smerova Turizam, Računovodstvo i revizija, Menadžment, Zdravstvena nega i Mašinstvo na prezentaciju apart hotela "Kraljica Zlatibora" na Zlatiboru čije otvaranje je planirano za septembar 2023. godine. Predstavnici apart hotela će upoznati studente sa konkursom za zapošljavanje na većem broju pozicija. Prezentacija će se održati u utorak 23.05.2023. godine u 13 časova u slušaonici 305.

19. Maj 2023.

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS. u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke, a u cilju podizanja svesnosti o značaju mentalnog zdravlja kao i promocije studijskog programa Zdravstvena nega, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „.Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja.“. Predavanje će održati dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija u saradnji sa studentima druge godine studijskog programa Zdravstvena nega u ponedeljak, 22. maja 2023. godine u 13 časova u amfiteatru 109..

19. Maj 2023.

Largo, studentska poseta

Studenti prve godine ASSZS odsek Užice, studijskog programa Mašinstvo, u pratnji saradnika mašinske grupe predmeta, doc. dr Zorice Lazić, posetili su kompaniju „Largo“, koja se bavi proizvodnjom gumeno-tehničke robe.

Saznaj više
16. Maj 2023.

CEEPUS kancelarija, poziv za prijavu akademskih mobilnosti

Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija u Republici Srbiji obaveštava zainteresovane kandidate da je otvoren poziv za prijavu akademskih mobilnosti u okviru odobrenih CEEPUS mreža za akademsku 2023/24. godinu.

Saznaj više
28. Apr 2023.

Letnja škola ruskog jezika

Institut "Puškin" održava letnju školu ruskog jezika.

Saznaj više
27. Apr 2023.

1. maj

Povodom Praznika rada Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija neće raditi 1. i 2. maja 2023. godine.

21. Apr 2023.

Akademijada

Na „Akademijadi“ u Grčkoj, Paralija u periodu od 10.05.-14.05.2023. godine učestvovaće 8 studenata odseka Užice, koji su dobili finansijsku podršku Akademije 100% SKAS kao krovna organizacija svih studenata strukovnih studija Srbije, organizator je „Sportskih susreta studenata strukovnih studija - Akademijada“ . Prošle godine naši studenti su prisustvovali „Akademijadi“ u Bugarskoj.

13. Apr 2023.

Vaskršnji praznici

Poštovani,
povodom Vaskršnjih praznika Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija (Odsek Užice/Odsek Valjevo), neće raditi 14. i 17. aprila 2023. godine.
Želimo vam srećne Vaskršnje praznike.

06. Apr 2023.

Konkurs za studentsku mobilnost

Konkurs za prajavu kandidata za ERASMUS+ odlaznu mobilnost Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija ka programskim zemljama (KA 131)

Konkurs
06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

06. Apr 2023.

Konkurs za studentsku mobilnost

Konkurs za prajavu kandidata za ERASMUS+ odlaznu mobilnost Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija ka programskim zemljama (KA 131)

Konkurs
06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

06. Apr 2023.

Konkurs za studentsku mobilnost

Konkurs za prajavu kandidata za ERASMUS+ odlaznu mobilnost Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija ka programskim zemljama (KA 131)

Konkurs
06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

07. Dec 2022.

Šesta turistička konferencija Zapadna Srbija

Dana 07. decembra 2022. godine, studenti OSS Turizam, prisustvovali su turističkoj konferenciji koja se po šesti put organizuje od strane Regionalne turističke organizacije Zapadna Srbija. Ove godine konferencija je održana u Drvengradu, na Mećavniku, u Mokroj Gori. Svojim prisustvom, studenti su doprineli promovisanju projekta ’’Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica’’.

Galerija fotografija
25. Nov 2022.

Stipendija

Vlade Republike Slovenije je za akademsku 2023/2024. godinu raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa
Pismo o prihvatanju

29. Nov 2022.

Stipendije Vlade Ruske Federacije

,,Dragi studenti,
imamo zadovoljstvo da Vas obavestimo o besplatnim stipendijama Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije. Studenti strukovnih studija mogu konkurisati na master, a kasnije i na doktorske studije u Rusiji. Stipendija obuhvata besplatno školovanje i zagarantovano mesto u studentskom domu, kao i malu novčanu stipendiju u istom iznosu koji dobijaju i ruski studenti, državljani Ruske Federacije.
Studenti koji ne vladaju ruskim jezikom dobijaju tzv. nultu (početnu) godinu za učenje ruskog jezika.Stipendije nemaju ograničavanja u smislu uspeha iz prethodnog školovanja, kao ni starosnih granica. Prijemni ispiti se ne polažu. Stipendija nije obavezujuća, pa u slučaju povratka kući ili odustajanja, student nikakve troškove ne vraća.
Moguće je školovanje u bilo kom gradu, na bilo kom od državnih ruskih Univerziteta.
Budite naši dragi gosti sa svojim roditeljima u petak 02.12.2022. godine u periodu od 14.30 do 16.00 časova u kabinetu 317, Odsek Užice, Akademija Zapadna Srbija.'':
Korisni linkovi:
Sajt za odabir obrazovne ustanove (Univerziteta), kao i stepena i smera studija u Rusiji
Video 1 o besplatnom školovanju u Rusiji
Video 2 o besplatnom školovanju u Rusiji:

Konkurs za studiranje
25. Nov 2022.

Erazmus+

Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2023. godinu. Status Republike Srbije kao zemlje pridružene Programu se nastavlja i u novom pozivu, što znači da ustanove i organizacije imaju mogućnost da punopravno učestvuju u svim delovima Erazmus+ programa, kao koordinatori ili partneri. Za više informacija, posetite sajt Fondacije Tempus.

Fondacija Tempus
25. Nov 2022.

Moć efikasne kominikacije

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke , a u cilju unapređenja komunikacijskih veština mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Moć efikasne komunikacije“. Predavanje će održati dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 30. novembra 2022. godine, u amfiteatru 109.

10. Nov 2022.

Državni praznik

Povodom državnog praznika Republike Srbije - Dana primirja u Prvom svetskom ratu Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija neće raditi 11. novembra 20222. godine.

5. Nov 2022.

Stipendije, Mađarska

Vlade Republike Mađarske je za akademsku 2023/2024. godinu raspisala konkurs za stipendiranje studenata za sve nivoe studija (bečelor, master...). Osnovne informacije o konkursu možete preuzeti na sledećem linku, kao i poziv za apliciranje i propozicije konkursa (na linku ispod)

Poziv za apliciranje i propozicije
10. Okt 2022.

Erasmus

U okviru manifestacije Erasmus Days 2022, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija organizuje info dan na kom će studenti zainteresovani za Erazmus+ mobilnost moći da dobiju sve neophodne informacije od kolegnica koje su na mobilnosti provele dva semestra. Pozivamo sve zainteresovane studente da nam se pridruže 13.10.2022. godine, u amfiteatru 302, u 14h. Studenti Odseka Valjevo događaj mogu pratiti onlajn, putem sledećeg linka:

Link za Erasmus Days
04. Okt 2022.

Erasmus+

Osnovna obuka za rad na demo verziji Sistema elektronskih faktura Ministarstva finansija.
Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice organizuje Osnovnu obuku za rad na demo verziji Sistema elektronskih faktura Ministarstva finansija čiji početak je planiran za 01.11.2022. godine u skladu sa Programom obuke (preuzmite). Prijavu za obuku nakon popunjavanja možete poslati na mejl ili predati ličnu u sedištu Akademije, Trg Svetog Save 34, Užice do 31.10.2022. godine.

Prijava za obuku
27. Sep 2022.

Erasmus+

Konkurs za prijavu kandidata za ERAZMUS+ mobilnost zaposlenih Akademije strukovnih studija zapadna srbija Erasmus+ KA131

Konkurs
07. Sep 2022.

Erasmus+

Studijski boravak u Mariboru, Slovenija, studentkinje studijskog programa Zdravstvena nega, Dunja Vasilić i Marina Živković.

Galerija fotografija
12. Sep 2022.

"Biram uspeh"

Promocija platforme "Biram uspeh" održaće se u sredu 13.07. na Akademiji Zapadna Srbija 11:00 časova. Cilj programa je da se mladima pruže obuke kroz koje razvijaju znanja i veštine koje su tražene na tržištu rada.