Trg Svetog Save 34, 31000 Užice, Srbija; PIB 111925736; ŽR 840-2114666-27
031/513-385, 512-013
skola@vpts.edu.rs

AKTUELNOSTI

12. Feb 2024.

ERASMUS+

KONKURS ZA PRIJAVU KANDIDATA za mobilnost zaposlenih Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija prema državama članicama EU i trećim zemljama pridruženim programu ERAZMUS+ program KA131.
TRAJANjE KONKURSA: 12.02 – 04.03.2024. godine
Konkurs

02. Feb 2024.

Dan nauke

Dana 30.01.2024. godine u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija - Odsek Užice organizovan je događaj Dan nauke i inovacija u okviru projekta "Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija" iniciranog od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Ovaj događaj imao je  za cilj podizanje svesti o značaju ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije, kao i potencijalu koji one nose za našu zemlju, zatim uvid u najnovije inicijative, programe podrške, izvore finansiranja, poreske olakšice, resurse i infrastrukturu koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija.
Program Dana nauke i inovacija
Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija
Grad Užice
Portal "InfoEra"
Portal "InfoPress"
Radio Luna
Foto galerija
Članak nedeljnik "Vesti"

01. Feb 2024.

Savindan

Dana 27.01.2024. godine, uz tradicionalno sečenje slavskog kolača i intoniranje himne Sv. Savi, u svečanoj i dostojanstvenoj atmosferi, proteklo je obeležavanje Savindana u u oba Odseka Akademije. Studenti i zaposleni su svojim trudom, radom i talentom ulepšali proslavu školske slave.

Foto galerija
01. Feb 2024.

VI Kongres geografa

Univerzitet u Beogradu - Geografski fakultet i Srpsko geografsko društvo vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju da uzmete učešće u radu VI Kongresa geografa Srbije sa međunarodnim učešćem, koji će biti održan od 29. do 31. avgusta 2024. godine na Zlatiboru. Kroz plenarna predavanja, okrugle stolove, akreditovane seminare i panel diskusije, fokus rada će biti na izazovima geografske nauke, kako u savremenom periodu, tako i u budućnosti. Takođe, biće organizovane tematske diskusije o aktuelnom i budućem stanju geografskog obrazovanja, statusu nastavničkih studijskih programa na univerzitetima i društvenom položaju nastavnika uključenih u proces obrazovanja

Prvi poziv
29. Dec 2023.

Konkurs za posao - aparthotel “Šafran” na Zlatiboru

Firma MCS-Sistem doo otvara konkurs za zaposlenje u aparthotelu “Šafran” na Zlatiboru na pozicijama:
recepcioner (3 izvršioca) i
sobarica (3 izvršioca).

Konkurs
28. Dec 2023.

Poslovanje online turističkih agencija

Dana 25.12.2023. godine u prostorijama Akademije Odseka Užice održano je predavanje na temu ''Poslovanje online agencija u oblasti turizma''. Vlasnik online agencije UUGLE MARKETING, Užičanin Vladimir Radonjić, održao je predavanje studentima osnovnih strukovnih studija studijskog programa Turizam i predstavio svoj brend ODMORI ONLINE.

Foto galerija
26. Dec 2023.

Etička pravila u poslovnom obraćanju

Na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija - u odseku Užice 22.12. od 17 do 20 sati u amfiteatru 302 održana je radionica za studente druge godine menadžmenta na temu „ Etička pravila u poslovnom obraćanju“. Predavači prof. dr Vesna Vasović i Ana Đokić studentkinja treće godine tehnološkog odseka.

20. Dec 2023.

Etička pravila u poslovnom obraćanju

U ritmu prošlogodišnje radionice „Etička i stručna pravila u izradi praktično – istraživačkih, seminarskih i završnih radova“ na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija - u odseku Užice 22.12. od 17 do 20 sati u amfiteatru 302 održaće se radionica za studente druge godine menadžmenta na temu „ Etička pravila u poslovnom obraćanju“. Predavači prof. dr Vesna Vasović i Ana Đokić studentkinja treće god. th odseka.

20. Dec 2023.

Dan Akademije

Svečana akademija, povodom Dana Akademije, 14. decembar 2023. godine.

Foto galerija
20. Dec 2023.

Dan Akademije

Promocija diplomiranih studenata, u školskoj 2022/23. godini, povodom Dana Akademije.

Foto galerija
18. Dec 2023.

Škola menadžmenta za sve studente

13.11.2023. godine održana je radionica na temu "Škola menadžmenta za sve studente" sa akcentom na izazove modernog menadžmenta, modernu praksu i digitalnu pismenost kao i na strategijsko odlučivanje uz poštovanje etičkog kodeksa. Studentima prve godine obratili prof. dr Vesna Vasović su se prof. dr Zorica Tanasković, prof. dr Zorica Sagić, spec. Milorad Murić i student master studija, smer strategijski menadžment Marko Rašković.
Zaključeno je da moderna praksa rada potrebuje neophodna interdisciplinarna saznanja koja doprinose favorizaciji liderstva, efikasnom upravljanju resursima, planiranju i donošenju strategijskih odluka uz poštovanje etičkog kodeska. Istaknuto je da je ogranizacioni uspeh potvrda kvalitetnih menadžera koji su delatno pokazali razumevanje društveno - ekonomske klime u kojoj organizacije deluju. zatim sposobnost donošenja ispravnih i pravovremenih odluka, umeće komuniciranja, savladavanja kriza i konfliktnih situacija, prepoznavanja šansi, spremnost za permanentno učenje, posebno usvajanja oblasti digitalnog menadžmenta i marketinga, sve neophodnijih za potrebe današnjeg i budućeg poslovanja.
Imperativ modernog preduzetništva mora biti postojanje obrazovanih ličnosti sposobnih da postignu očekivane rezultate i da pri ovom pruže i razvijaju etički odnos prema svetu života i rada.

17. Dec 2023.

Međunarodna naučno-stručna konferencija POLITEHNIKA 2023

Naša Akademija je uzela učešće na Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji POLITEHNIKA 2023 koja je održana 15.12.2023. godine u Beogradu. Organizator je bila Akademija tehničkih strukovnih studija iz Beograda. Prisustvovalo je preko 300 učesnika iz 17 država. Profesori odseka Užice su objavili veći broj svojih radova koji su zadovoljili stroge kriterijume recenzenata pomenutog naučno-stručnog skupa. Osim predstavljanja svojih radova, profesori naše Akademije su učestvovali i na okruglom stolu posvećenom savremenim trendovima u ekoturizmu.

Galerija fotografija
12. Dec 2023.

Najbolji studenti Odseka Užice

Digitalni foto album, najbolji studenti Odseka Užice i Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija u školskoj 2022/23. godini

Pogledaj film
05. Dec 2023.

Dan Akademije

Program svečanosti povodom Dana Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Dan Akademije
01. Dec 2023.

MEKST 2023, Sajam turizma u Novom Sadu

Profesori i studenti Odseka Užice Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija su tradicionalno i ove godine prisustvovali najvećoj regionalnoj konferenciji studenata turizma MEKST 2023 u Novom Sadu. Ove godine MEKST se održao po deseti jubilarni put. Okupio je preko 800 stotina učesnika-studenata visokih škola i fakulteta iz oblasti turizma ne samo iz regiona već i šireg okruženja. Domaći i strani predavači su upoznali učesnike sa najaktuelnijim trendovima iz različitih oblasti turizma i marketinga.
Osim pomenute konferencije, profesori i studenti su posetili i Međunarodni Sajam turizma u Novom Sadu koji se održao u istom terminu kada i MEKST 2023.

Galerija
01. Dec 2023.

Studenti ASSZS odsek Užice, poseta kompaniji IMPOL SEVAL VALJAONICA ALUMINIJUMA A.D. SEVOJNO.

Studenti ASSZS odsek Užice, studijskih programa Mašinstvo i Menadžment i preduzetništvo, u pratnji dr Zorice Lazić posetili su kompaniju IMPOL SEVAL VALJAONICA ALUMINIJUMA A.D. SEVOJNO.
Ova poseta realizovana je kao deo nastave na predmetima Mašine alatke i Menadžment kvalitetom; a organizovana je kako bi se studentima omogućilo da, u direktnom kontaktu sa zaposlenima iz različitih sektora i zaposlenima u proizvodnji u ovoj kompaniji, steknu nova znanja o funkcionisanju savremenog tržišta rada iz oblasti koje studiraju. Delatnost poslovne grupe IMPOL je prerada aluminijuma u valjane, presovane, vučene, kovane, i druge vrste proizvoda. Impolovi proizvodi se upotrebljavaju u automobilskoj i avio industriji, mašinogradnji, transportu, unutrašnjem dizajnu, elektroindustriji i gradjevinskoj industriji.
Tokom posete student studijskog programa Menadžment i preduzetništvo upoznali su se sa poslovanjem Sektora za kvalitet, gde su stekli nova znanja u oblasti kontrole kvaliteta kroz obilazak Mehaničke i hemijske laboratorije za ispitivanje materijala. Takođe, student su obišli deo proizvodnje, kao i sektor Marketinga, nabavke i prodaje.
Studenti studijskog programa Mašinstvo, obišli su proizvodne pogone, gde su stekli praktična znanja kroz praćenje proizvodnih procesa i poznavanje mašina u PJ Livnici, PJ Valjaonici i PJ Linija za bojenje.
Ovom prilikom zahvaljujemo se Menadžmentu kompanije Impol Seval, Generalnom direktoru Impol Sevala gospodinu Ninku Tešiću, Izvršnom direktoru za ekonomske poslove Sanji Bosiljčić, Izvršnom direktoru za tehničke poslove Dušanu Prtenjak, Direktoru sektora marketing Miroslavu Joksimoviću i Direktoru Sektora kvaliteta Jeleni Matić na izdvojenom vremenu i prijatnom razgovoru sa našim studentima, kao i savetima za dalja usavršavanja.
Takođe, zahvaljujemo se Lazaru Đokiću, vođi poslova za BZR, Direktorima PJ Livnice i PJ Valjaonice na izdvojenom vremenu i upoznavanju sa procesima proizvodnje u pogonima fabrike.

Galerija
01. Dec 2023.

Erazmus+ Opšti poziv

Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2024. godinu u kojem su detaljno opisane sve vrste projekata i rokovi za sve pojedinačne komponente programa.

Saznaj više
23. Nov 2023.

Stručna eskurzija "Sarajevo-Mostar-Dubrovnik-Trebinje"

Studenti studijskog programa Turizam, Odseka Užice su u periodu od 16. do 20. novembar 2023. godine bili na stručnoj ekskurziji "Trebinje-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo.,
Zajedno sa kolegama i nastavnicima sa drugih visokoškolskih ustanova u oblasti turizma (iz Beograda, Novog Sada, Vrnjačke Banje i Niša) u pratnji turističkih vodiča obišli su najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti sva četiri grada.

Galerija
15. Nov 2023.

Erazmus+

Poštovane kolege,
Nacionalna Erazmus+ kancelarija Maroka, po treći put, organizuje onlajn sesiju za traženje partnera na projektima.
Pozivamo sve visokoškolske ustanove da iskoriste priliku i priključe se ovom događaju ukoliko su zainteresovane za traženje partnera za sledeće akcije:
• Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju;
• Izgradnja kapaciteta u oblasti stručnog obrazovanja i obuka;
• Međunarodna kreditna mobilnost;
• Žan Mone;
• Erazmus Mundus zajednički master programi;
• Mere za razvoj Erazmus Mundus programa;
• Erazmus+ virtuelne razmene.
Sesija će biti održana 22. novembra 2023. godine u 9.00 časova (GMT+1) putem onlajn platforme Airmeet. Za događaj možete da se registrujete putem sledećeg linka a detaljnije informacije o samom događaju mogu da se pronađu ovde.

08. Nov 2023.

Mogućnosti unapređenja stručne prakse iz oblasti računovodstva i revizije u skladu sa potrebama poslodavaca

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija je u utorak 07.11.2023. godine sa početkom u 11 časova organizovala okrugli sto pod nazivom „Mogućnosti unapređenja stručne prakse iz oblasti računovodstva i revizije u skladu sa potrebama poslodavaca“.
Na okruglom stolu je bilo reči o značaju praktičnih znanja prilikom zaposlenja svršenih studenata Računovodstva i revizije i mogućnostima realizacije stručne prakse u sektoru računovodstva tokom studiranja.
Pored članova Katedre za ekonomske nauke i menadžment (dr Momčila Vasiljevića i mr Biljane Đuričić) na okruglom stolu je učestvovala i vlasnica i direktorka računovodstvene agencije CNP PRO CONSULTING doo Užice gospođa Radmila Nikolić.
Okruglom stolu su prisustvovali studenti treće godine osnovih strukovnih studija Računovodstvo i revizija i master strukovnih studija Poslovna ekonomija i menadžment – modul: Računovodstvo, revizija i finansije.
Smatramo da će organizacija ovog okruglog stola značajno doprineti povezanosti praktičnih sa teorijskim znanjima i bržoj zapošljivosti diplomiranih studenata, ali i unapređenju saradnje Akademije sa privredom u oblasti računovodstva i revizije.

Galerija
31. Okt 2023.

Konferencija o investiranju, 03.11.2023. godine, Zlatibor, IBC

Dragi prijatelji,
Inovacioni biznis centar u saradnji sa WVP Investicionim fondom organizuje prezentaciju investicionih fondova I značajnost ulaganja u iste. U doba kada se reč "investitor" često percipira kao sinonim za elite i privilegovane, Inovacioni biznis centar Zlatibor nudi priliku da se demistifikuje taj status prezentaciju posvećenu investicionim fondovima. Ovaj događaj predstavlja priliku i za fizička i pravna lica da razumeju i iskoriste prednosti ulaganja i tako postanu deo sveta investiranja.
U petak, 3. novembra, konferencijska sala IBC-a će biti mesto gde će Aleksandar Stanojević, član nadzornog odbora WVP Fund Managementa i dipl. menadžer, govoriti o prednostima i mogućnostima koje donose investicioni fondovi. Uz to, osvetliće i staze kako svako može da postane investitor, bez obzira na prethodno iskustvo ili poznavanje materije.
Ovaj skup je prilika ne samo za one koji već imaju iskustva u svetu investiranja, već i za sve one koji razmišljaju o tome da započnu svoj put u ovom domenu. Bilo da su to studenti, predstavnici različitih udruženja, grupacija ili pojedinci koji žele da uvećaju svoje prihode kroz ulaganja ili dodatne aktivnosti, svi su dobrodošli.
Za sve zainteresovane, važno je napomenuti da je broj mesta na događaju ograničen, te je potrebno unapred se prijaviti putem linka
Ne propustite ovu priliku da proširite svoje horizonte i postanete deo sveta investiranja uz pomoć stručnjaka iz WVP Fund Managementa.

31. Okt 2023.

Erazmus+

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru svog mesečnog programa aktivnosti tokom novembra 2023. godine, organizuje događaje.

Događaji
25. Okt 2023.

Stipendije, Rusija

Dragi prijatelji!
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da konkurs za dobijanje besplatnog visokog obrazovanja u Rusiji je počeo! Kandidati se obavezno moraju registrovati na sajtu
Krajnji rok za prijavljivanje na sajtu je 14. decembar 2023. god.
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

23. Okt 2023.

Međunarodna konferencija

Poštovani, pozivamo vas da uzmete aktivno učešće na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Challenges of Contemporary Higher education ((CCHE 2024)".
Kako je Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija jedan od suorganizatora konferencije, kotizacija za prijavu rada se neće naplaćivati nastavnicima i saradnicima naše Akademije. Za sve zainteresovane, potrebne informacije su dostupne na sajtu konferencije i kontakt putem mejla.
Template
Presentation

Second Call
18. Okt 2023.

Svetski dan etike

U okviru obeležavanja ''Svetskog dana etike'', 18.10.2023. godine, u prostorijama Odseka Užice održana su predavanja studentima prve godine društveno-humanističlog polja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice. Predavanja su održale dr Vesna Vasović, član Etičkog odbora Akademije, i dr Zorica Tanasković.

Fotografije
12. Okt 2023.

Biznis forum Zlatiborskog okruga

Biznis Forum BIZ RIS posvećen je promociji inovacionog potencijala Zlatiborskog okruga i razvoju inovativnih poslovnih ideja. Događaj ima za cilj da okupi članove akademske zajednice, uspešne preduzetnike, istaživače, investitore, eksperte za zaštitu intelektualne svojine i druge relevantne aktere koji mogu doprineti stvaranju novih vrednosti i unapređenju inovacionog ekosistema oblasti. Forum će biti prilika za razmenu ideja, umrežavanje i stvaranje partnerstava koja će dati doprinos razvoju regije i unapređenju regionalne saradnje.

Agenda
09. Okt 2023.

ErasmusDays

U okvuru manifestacije ErasmusDays 2023, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, 9.10.2023. godine, organizovana je info sesija posvećena promociji aktuelnih Erasmus+ projekata. Prisutni su upoznati sa mogućnostima za mobilnost u okviru programa Erasmus+. Student Akademije koji se trenutno nalazi na studijskom boravku u Kranju, Slovenija, podelio je sa prisutnima svoje utiske i iskustva. Predstavljeni su dosadašnji rezultati projekata mobilnosti, kao i projekta CORE - Competence Oriented Methodologies for Research and Development in Social and Educational Sciences.

Foto galerija
05. Dec 2023.

Dan Akademije, Okrugli sto

Okrugli sto u čast Dana Akademije "Izazovi u uvođenju sistema kvaliteta u visokim školama strukovnih studija/rekapitulacija uočenih grešaka prilikom akreditacije studijskih programa/analiza trenutnog stanja radi budućih uspešnih akreditacija" organizuje se 12.12.2023. godine u 13 časova u Nastavničkoj kancelariji Odseka Užice.

Okrugli sto se organizuje sa ciljem pružanja kritičkog osvrta na norme i prakse koje se tiču akreditacije Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i studijskih programa Akademije sa akcentom na analizu primedbi i preporuka Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju, radi uspešne buduće akreditacije i reakreditacije studijskih programa.

Poziv na Okrugli sto
05. Dec 2023.

Dan Akademije

Program svečanosti povodom Dana Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Dan Akademije
01. Dec 2023.

MEKST 2023, Sajam turizma u Novom Sadu

Profesori i studenti Odseka Užice Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija su tradicionalno i ove godine prisustvovali najvećoj regionalnoj konferenciji studenata turizma MEKST 2023 u Novom Sadu. Ove godine MEKST se održao po deseti jubilarni put. Okupio je preko 800 stotina učesnika-studenata visokih škola i fakulteta iz oblasti turizma ne samo iz regiona već i šireg okruženja. Domaći i strani predavači su upoznali učesnike sa najaktuelnijim trendovima iz različitih oblasti turizma i marketinga.
Osim pomenute konferencije, profesori i studenti su posetili i Međunarodni Sajam turizma u Novom Sadu koji se održao u istom terminu kada i MEKST 2023.

Galerija
01. Dec 2023.

Studenti ASSZS odsek Užice, poseta kompaniji IMPOL SEVAL VALJAONICA ALUMINIJUMA A.D. SEVOJNO.

Studenti ASSZS odsek Užice, studijskih programa Mašinstvo i Menadžment i preduzetništvo, u pratnji dr Zorice Lazić posetili su kompaniju IMPOL SEVAL VALJAONICA ALUMINIJUMA A.D. SEVOJNO.
Ova poseta realizovana je kao deo nastave na predmetima Mašine alatke i Menadžment kvalitetom; a organizovana je kako bi se studentima omogućilo da, u direktnom kontaktu sa zaposlenima iz različitih sektora i zaposlenima u proizvodnji u ovoj kompaniji, steknu nova znanja o funkcionisanju savremenog tržišta rada iz oblasti koje studiraju. Delatnost poslovne grupe IMPOL je prerada aluminijuma u valjane, presovane, vučene, kovane, i druge vrste proizvoda. Impolovi proizvodi se upotrebljavaju u automobilskoj i avio industriji, mašinogradnji, transportu, unutrašnjem dizajnu, elektroindustriji i gradjevinskoj industriji.
Tokom posete student studijskog programa Menadžment i preduzetništvo upoznali su se sa poslovanjem Sektora za kvalitet, gde su stekli nova znanja u oblasti kontrole kvaliteta kroz obilazak Mehaničke i hemijske laboratorije za ispitivanje materijala. Takođe, student su obišli deo proizvodnje, kao i sektor Marketinga, nabavke i prodaje.
Studenti studijskog programa Mašinstvo, obišli su proizvodne pogone, gde su stekli praktična znanja kroz praćenje proizvodnih procesa i poznavanje mašina u PJ Livnici, PJ Valjaonici i PJ Linija za bojenje.
Ovom prilikom zahvaljujemo se Menadžmentu kompanije Impol Seval, Generalnom direktoru Impol Sevala gospodinu Ninku Tešiću, Izvršnom direktoru za ekonomske poslove Sanji Bosiljčić, Izvršnom direktoru za tehničke poslove Dušanu Prtenjak, Direktoru sektora marketing Miroslavu Joksimoviću i Direktoru Sektora kvaliteta Jeleni Matić na izdvojenom vremenu i prijatnom razgovoru sa našim studentima, kao i savetima za dalja usavršavanja.
Takođe, zahvaljujemo se Lazaru Đokiću, vođi poslova za BZR, Direktorima PJ Livnice i PJ Valjaonice na izdvojenom vremenu i upoznavanju sa procesima proizvodnje u pogonima fabrike.

Galerija
01. Dec 2023.

Erazmus+ Opšti poziv

Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2024. godinu u kojem su detaljno opisane sve vrste projekata i rokovi za sve pojedinačne komponente programa.

Saznaj više
23. Nov 2023.

Stručna eskurzija "Sarajevo-Mostar-Dubrovnik-Trebinje"

Studenti studijskog programa Turizam, Odseka Užice su u periodu od 16. do 20. novembar 2023. godine bili na stručnoj ekskurziji "Trebinje-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo.,
Zajedno sa kolegama i nastavnicima sa drugih visokoškolskih ustanova u oblasti turizma (iz Beograda, Novog Sada, Vrnjačke Banje i Niša) u pratnji turističkih vodiča obišli su najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti sva četiri grada.

Galerija
15. Nov 2023.

Erazmus+

Poštovane kolege,
Nacionalna Erazmus+ kancelarija Maroka, po treći put, organizuje onlajn sesiju za traženje partnera na projektima.
Pozivamo sve visokoškolske ustanove da iskoriste priliku i priključe se ovom događaju ukoliko su zainteresovane za traženje partnera za sledeće akcije:
• Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju;
• Izgradnja kapaciteta u oblasti stručnog obrazovanja i obuka;
• Međunarodna kreditna mobilnost;
• Žan Mone;
• Erazmus Mundus zajednički master programi;
• Mere za razvoj Erazmus Mundus programa;
• Erazmus+ virtuelne razmene.
Sesija će biti održana 22. novembra 2023. godine u 9.00 časova (GMT+1) putem onlajn platforme Airmeet. Za događaj možete da se registrujete putem sledećeg linka a detaljnije informacije o samom događaju mogu da se pronađu ovde.

08. Nov 2023.

Mogućnosti unapređenja stručne prakse iz oblasti računovodstva i revizije u skladu sa potrebama poslodavaca

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija je u utorak 07.11.2023. godine sa početkom u 11 časova organizovala okrugli sto pod nazivom „Mogućnosti unapređenja stručne prakse iz oblasti računovodstva i revizije u skladu sa potrebama poslodavaca“.
Na okruglom stolu je bilo reči o značaju praktičnih znanja prilikom zaposlenja svršenih studenata Računovodstva i revizije i mogućnostima realizacije stručne prakse u sektoru računovodstva tokom studiranja.
Pored članova Katedre za ekonomske nauke i menadžment (dr Momčila Vasiljevića i mr Biljane Đuričić) na okruglom stolu je učestvovala i vlasnica i direktorka računovodstvene agencije CNP PRO CONSULTING doo Užice gospođa Radmila Nikolić.
Okruglom stolu su prisustvovali studenti treće godine osnovih strukovnih studija Računovodstvo i revizija i master strukovnih studija Poslovna ekonomija i menadžment – modul: Računovodstvo, revizija i finansije.
Smatramo da će organizacija ovog okruglog stola značajno doprineti povezanosti praktičnih sa teorijskim znanjima i bržoj zapošljivosti diplomiranih studenata, ali i unapređenju saradnje Akademije sa privredom u oblasti računovodstva i revizije.

Galerija
31. Okt 2023.

Konferencija o investiranju, 03.11.2023. godine, Zlatibor, IBC

Dragi prijatelji,
Inovacioni biznis centar u saradnji sa WVP Investicionim fondom organizuje prezentaciju investicionih fondova I značajnost ulaganja u iste. U doba kada se reč "investitor" često percipira kao sinonim za elite i privilegovane, Inovacioni biznis centar Zlatibor nudi priliku da se demistifikuje taj status prezentaciju posvećenu investicionim fondovima. Ovaj događaj predstavlja priliku i za fizička i pravna lica da razumeju i iskoriste prednosti ulaganja i tako postanu deo sveta investiranja.
U petak, 3. novembra, konferencijska sala IBC-a će biti mesto gde će Aleksandar Stanojević, član nadzornog odbora WVP Fund Managementa i dipl. menadžer, govoriti o prednostima i mogućnostima koje donose investicioni fondovi. Uz to, osvetliće i staze kako svako može da postane investitor, bez obzira na prethodno iskustvo ili poznavanje materije.
Ovaj skup je prilika ne samo za one koji već imaju iskustva u svetu investiranja, već i za sve one koji razmišljaju o tome da započnu svoj put u ovom domenu. Bilo da su to studenti, predstavnici različitih udruženja, grupacija ili pojedinci koji žele da uvećaju svoje prihode kroz ulaganja ili dodatne aktivnosti, svi su dobrodošli.
Za sve zainteresovane, važno je napomenuti da je broj mesta na događaju ograničen, te je potrebno unapred se prijaviti putem linka
Ne propustite ovu priliku da proširite svoje horizonte i postanete deo sveta investiranja uz pomoć stručnjaka iz WVP Fund Managementa.

31. Okt 2023.

Erazmus+

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru svog mesečnog programa aktivnosti tokom novembra 2023. godine, organizuje događaje.

Događaji
25. Okt 2023.

Stipendije, Rusija

Dragi prijatelji!
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da konkurs za dobijanje besplatnog visokog obrazovanja u Rusiji je počeo! Kandidati se obavezno moraju registrovati na sajtu
Krajnji rok za prijavljivanje na sajtu je 14. decembar 2023. god.
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

23. Okt 2023.

Međunarodna konferencija

Poštovani, pozivamo vas da uzmete aktivno učešće na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Challenges of Contemporary Higher education ((CCHE 2024)".
Kako je Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija jedan od suorganizatora konferencije, kotizacija za prijavu rada se neće naplaćivati nastavnicima i saradnicima naše Akademije. Za sve zainteresovane, potrebne informacije su dostupne na sajtu konferencije i kontakt putem mejla.
Template
Presentation

Second Call
18. Okt 2023.

Svetski dan etike

U okviru obeležavanja ''Svetskog dana etike'', 18.10.2023. godine, u prostorijama Odseka Užice održana su predavanja studentima prve godine društveno-humanističlog polja Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice. Predavanja su održale dr Vesna Vasović, član Etičkog odbora Akademije, i dr Zorica Tanasković.

Fotografije
12. Okt 2023.

Biznis forum Zlatiborskog okruga

Biznis Forum BIZ RIS posvećen je promociji inovacionog potencijala Zlatiborskog okruga i razvoju inovativnih poslovnih ideja. Događaj ima za cilj da okupi članove akademske zajednice, uspešne preduzetnike, istaživače, investitore, eksperte za zaštitu intelektualne svojine i druge relevantne aktere koji mogu doprineti stvaranju novih vrednosti i unapređenju inovacionog ekosistema oblasti. Forum će biti prilika za razmenu ideja, umrežavanje i stvaranje partnerstava koja će dati doprinos razvoju regije i unapređenju regionalne saradnje.

Agenda
09. Okt 2023.

ErasmusDays

U okvuru manifestacije ErasmusDays 2023, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, 9.10.2023. godine, organizovana je info sesija posvećena promociji aktuelnih Erasmus+ projekata. Prisutni su upoznati sa mogućnostima za mobilnost u okviru programa Erasmus+. Student Akademije koji se trenutno nalazi na studijskom boravku u Kranju, Slovenija, podelio je sa prisutnima svoje utiske i iskustva. Predstavljeni su dosadašnji rezultati projekata mobilnosti, kao i projekta CORE - Competence Oriented Methodologies for Research and Development in Social and Educational Sciences.

Foto galerija
06. Okt 2023.

ERASMUS DAYS 2023

U okviru manifestacije ErasmusDays 2023, u ponedeljak, 09.10.2023. godine, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija organizuje info sesiju tokom koje će studenti zainteresovani za mobilnost u okviru programa Erazmus+ imati priliku da dobiju sve neophodne informacije. Pozivamo zainteresovane studente da nam se pridruže u amfiteatru 109, u 12:15. Studenti Odseka Valjevo događaj mogu pratiti putem linka:

Link, studenti Valjevo
02. Okt 2023.

Prijem brucoša

Povodom početka nove školske godine po studijskim programima, odnosno katedrama, organizovan je prijem nove generacije studenata u školskoj 2023/24. godini u Odseku Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

Foto galerija
02. Okt 2023.

Zaposlenje

Tim Hotela Bor i apartmana by Karisma, Zlatibor
Vas pozivaju na OPEN DAYS 4-6. oktobra (sreda, četvrtak i petak) u periodu 10h-17h u VIP CASI (Konferencijska sala)
Dajemo šansu motivisanim pojedincima da se pridruže našem timu hotela Bor i apartmana by Karisma
Ponesite svoj CVi mnogo pozitivne energije!

Saznaj više
22. Sep 2023.

Prekogranična saradnja

Predstavnici Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija prisustvovali Početnoj konferenciji prekograničnog projekta ''Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u srvhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda - Open Air Everywhere''.

Galerija fotografija
20. Sep 2023.

Predavanje "Ekonomija i veštačka inteligencija", 29.09.2023, Zlatibor, IBC

Inovacioni Biznis Centar Zlatibor sa ponosom najavljuje dolazak Vladimira Đukanovića, istaknutog biznismena i renomiranog filozofa koji se bavi veštačkom inteligencijom. 🚀✨ Ovaj inspirativni događaj će se održati 29. septembra s početkom u 18:00 časova, u prelepoj Dvorani Kulturnog centra Zlatibor. 🗓️🏛️
Vladimir Đukanović, osim što je postigao izvanredan uspeh u poslovnom svetu, takođe se istakao kao popularni govornik na društvenim mrežama, podkastima i raznim konferencijama posvećenim savremenom poslovanju. Njegovo predavanje na temu 'Veštačka Inteligencija u Ekonomiji' obećava da će biti inspirativno i edukativno iskustvo za sve prisutne. 🎤📚
Jedinstvena kombinacija biznis iskustva i filozofske dubine čini Vladimira posebno atraktivnim kako za mlade ljude koji žele da nauče i rastu, tako i za već afirmisane pojedince koji tragaju za novim perspektivama i boljim razumevanjem veštačke inteligencije. 🧠💼 Pisanje je Vladimirov strastveni hobi još od studentskih dana, a njegovi tekstovi obuhvataju širok spektar tema, koje uvek analizira kroz filozofske komparacije. 📝🤔
Ulaz na ovu izuzetnu priliku je besplatan, ali broj mesta je ograničen. Da biste obezbedili svoje mesto, molimo vas da se prijavite putem sledećeg linka
Prvih 20 prijavljenih učesnika dobijaju poklon iznenađenja! 🎁🎉
🚀 Vaša budućnost počinje sada! 🚀
Radujemo se Vašem dolasku!👐😊

19. Sep 2023.

Studentska mobilnost, Kranj, Slovenija

U cilju realizacije Erazmus+ KA131 projekta mobilnosti, potpisan je Ugovor o dodeli namenskih bespovratnih sredstava za mobilnost u svrhu studiranja sa Lukom Topalovićem, studentom 3. godine studijskog programa Informacione tehnologije, Odsek Užice. Student će zimski semestar 2023/2024. godine provesti u VŠU Šolski Center Kranj, u Sloveniji. Želimo mu uspešne studije!

19. Sep 2023.

Nacionalni Eurodesk centar - Fondacija Tempus organizuje vebinar

Nacionalni Eurodesk centar - Fondacija Tempus organizuje vebinar namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koje žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži, koja te prilike promoviše.
Učesnici vebinara će moći da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i sličnim mogućnostima za kratak boravak u inostranstvu. Ujedno, učesnicima će biti predstavljena Time to move godišnja kampanja Eurodesk mreže, koja pomenute prilike promovišnj i, na taj način, dodatno informiše mlade o mogućnostima za mobilnost radi učenja. Vebinar se održava 20. septembra, od 15.30 do 16.30 časova, a za prijavu je neophodno da popunite kratak registracioni formular, najkasnije do 20. septembra u 12 časova.

15. Sep 2023.

Obuka i edukacija studenata na CNC mašinama, firma InMold, Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023, HAAS fondacije

Studenti studijsjkog programa Mašinstvo su završili obuku za rad na CNC mašinama u firmi InMold. Obuka je realizovana preko HAAS fondacije, Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023.
Has fondacija
Galerija fotografija

17. Avg 2023.

Predavanje o preduzetništvu, 25.avgust 2023. godine, IBC zlatibor

Dragi preduzetnici, investitori i budući biznismeni!
Imamo čast pozvati vas na nezaboravan događaj posvećen svetu biznisa, liderstva i investicija. Očekuje vas nešto što će vas inspirisati i obogatiti vaše poslovne perspektive!
🗓️ 25.8.2023. 🕒 18:00h 📍 Konferencijska sala IBC Zlatibor

Saznaj više
29. Jul 2023.

Akreditacija

Odsek Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija je reakreditovao studijski program Mašinstvo, koji se uspešno realizuje u okviru naše Ustanove od osnivanja 1975. godine. Novost je da se od sledeće školske godine 2024/25., nastava realizuju na dva modula u okviru ovog studijskog programa, i to:
Modul - Mašinsko inženjerstvo
Modul - Zaštita na radu

Uverenje o akreditaciji studijskog programa
05. Jul 2023.

Edukacija, CNC mašine

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice je ove godine dobitnik sredstava u okviru Gene Haas CNC Manufacturing Scholarships 2023, koja će biti upotrebljena za dodatnu edukaciju studenata i obučavanje za rad na CNC mašinama, u periodu od 17.07.2023. do 29.09.2023. godine.

Saznaj više
22. Jun 2023.

Akreditacija

Odsek Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija je reakreditovao studijski program Menadžment, koji se uspešno realizuje u okviru naše Ustanove od 2007. godine

Uverenje o akreditaciji studijskog programa
20. Jun 2023.

Druga majska škola računovodstva

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili "Drugu majsku školu računovodstva", koja se organizuje uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta, Marijane Milanović.
Druga majska škola računovodstva ispunila je dva osnovna cilja:
Prvi: Studenti su kroz osnivanje sopstvenog privrednog društva imali mogućnost da simuliraju realno poslovanje kroz sprovođenje jednostavnijih poslovnih promena vezanih za blagajnu, izvode, fakture, obračune zarada, naknada zarada, ugovore van radnog odnosa i dr. Takođe, upoznali su se sa formiranjem i protokom elektronskih dokumenata kao i sa sa sastavljanjem finansijskog izveštaja na bazi sprovedenih knjiženja u softveru Gođevac sistem, što im je stvorilo osnovu za rad u realnom okruženju. Drugi: Stvorena je odlična osnova za lakše savladavanje master studija Poslovna ekonomija i menadžment na modulu Računovodstvo, revizija i finansije gde su pripremljeni za nastavak rada u realnom okruženju sa složenijim poslovnim promenama, što će im sve zajedno stvoriti bolje uslove za lakše zapošljavanje i primenu stečenih znanja na drugom nivou studija.

Galerija fotografija
20. Jun 2023.

Zaposlenje, Hotel "Mona" Zlatibor

U cilju jačanja našeg tima na Zlatiboru, tražimo osobu za poziciju Koordinator/ka marketinga i prodaje. Iskoristi priliku da sa nama stekneš dragocena radna iskustva.
Početak rada: jul/avgust 2023. / Mesto rada: Zlatibor.

Saznaj više
09. Jun 2023.

Bezbednost hrane u turizmu-panel diskusija

Povodom svetskog dana bezbednosti hrane, u Privrednoj komori Vojvodine je 07.06.2023. godine održana panel diskusija "Standardi hrane spašavaju život" . Jedan od panelista je bio i profesor strukovnih studija dr Radomir Stojanović koji je govorio o bezbednosti hrane u turizmu. Skup je organizovala Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i zdravlja (FRD) iz Novog Sada u partnerstvu sa Privrednom komorom Vojvodine, uz podršku Sekretarijata za privredu i turizam .

Saznaj više
02. Jun 2023.

Prezentacija, Super kamp

U ponedeljak 29.05.2023. godine u prostorijama Akademije, u amfiteatru 302, sa početkom u 11 časova, održana je prezentacija najvećeg dečijeg kampa u Evropi – SUPER KAMPA.

Galerija fotografija
01. Jun 2023.

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun

Katedra za mašinstvo i tehnološko inženjerstvo u Odseku Užice, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, je i ove godine, obeležila ovaj dan sa studentima studijskih programa Ekološko inženjerstvo i Unutrašnja arhitektura i organizovala posetu Botaničkoj bašti i muzeju Jovana Cvijića, u Beogradu.

Saznaj više
26. Maj 2023.

Poseta Narodnom muzeju Užice i Jokanovića kući

Studenti prve godine studijskog programa Turizam, u pratnji profesora dr Radomira Stojanovića, posetili su Narodni muzej u Užicu i Jokanovića kuću, uz stručno vođenje kustosa.

Galerija fotografija
25. Maj 2023.

Akademijada 2023

U periodu od 10-14. maja u Paraliji, Grčka je održana druga tradicionalna manifestacija ,,Sportski susreti studenata strukovnih studija – Akademijada“ u organizaciji Studentske konferencije Akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije(SKAS).

Saznaj više
24. Maj 2023.

Ponuda za posao-apart hotel "Kraljica Zlatibora"

Studenti osnovnih i master studija smerova turizam, menadžment, računovodstvo i revizija prisustvovali su prezentaciji apart hotela "Kraljica Zlatibora" na Zlatiboru čije je otvaranje planirano za jesen 2023. godine. Cilj prezentacije je bio da se studenti upoznaju sa konkursom za zapošljavanje na većem broju pozicija. Menadžment apart hotela "Kraljica Zlatibora" je detaljno informisao studente o slobodnim pozicijama, uslovima rada, mogućnošću sa stručno usavršavanje i napredovanje. Pored studenata, prezentaciji su prisustvovali reukovodilac Odseka Užice dr Slobodanka Stankov i profesor strukovnih studija dr Radomir Stojanović.

Galerija fotografija
19. Maj 2023.

Prezentacija, Super kamp

Pozivaju se studenti svih studijskih programa da u ponedeljak 29.05.2023. godine u prostorijama Akademije, u amfiteatru 302, sa početkom u 11 časova, prisustvuju prezentaciji najvećeg dečijeg kampa u Evropi – SUPER KAMPA. Predstavnici SUPER KAMPA predstaviće ne samo destinacije kampa kroz tri segmenta aktivnosti (avantura, edukacija, priroda i zdrav život), već i mogućnosti kako postati deo njihovog tima.

19. Maj 2023.

Ponuda za posao-apart hotel "Kraljica Zlatibora"

Pozivaju se studenti osnovnih i master studija smerova Turizam, Računovodstvo i revizija, Menadžment, Zdravstvena nega i Mašinstvo na prezentaciju apart hotela "Kraljica Zlatibora" na Zlatiboru čije otvaranje je planirano za septembar 2023. godine. Predstavnici apart hotela će upoznati studente sa konkursom za zapošljavanje na većem broju pozicija. Prezentacija će se održati u utorak 23.05.2023. godine u 13 časova u slušaonici 305.

19. Maj 2023.

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS. u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke, a u cilju podizanja svesnosti o značaju mentalnog zdravlja kao i promocije studijskog programa Zdravstvena nega, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „.Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja.“. Predavanje će održati dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija u saradnji sa studentima druge godine studijskog programa Zdravstvena nega u ponedeljak, 22. maja 2023. godine u 13 časova u amfiteatru 109..

19. Maj 2023.

Largo, studentska poseta

Studenti prve godine ASSZS odsek Užice, studijskog programa Mašinstvo, u pratnji saradnika mašinske grupe predmeta, doc. dr Zorice Lazić, posetili su kompaniju „Largo“, koja se bavi proizvodnjom gumeno-tehničke robe.

Saznaj više
16. Maj 2023.

CEEPUS kancelarija, poziv za prijavu akademskih mobilnosti

Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija u Republici Srbiji obaveštava zainteresovane kandidate da je otvoren poziv za prijavu akademskih mobilnosti u okviru odobrenih CEEPUS mreža za akademsku 2023/24. godinu.

Saznaj više
28. Apr 2023.

Letnja škola ruskog jezika

Institut "Puškin" održava letnju školu ruskog jezika.

Saznaj više
27. Apr 2023.

1. maj

Povodom Praznika rada Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija neće raditi 1. i 2. maja 2023. godine.

21. Apr 2023.

Akademijada

Na „Akademijadi“ u Grčkoj, Paralija u periodu od 10.05.-14.05.2023. godine učestvovaće 8 studenata odseka Užice, koji su dobili finansijsku podršku Akademije 100% SKAS kao krovna organizacija svih studenata strukovnih studija Srbije, organizator je „Sportskih susreta studenata strukovnih studija - Akademijada“ . Prošle godine naši studenti su prisustvovali „Akademijadi“ u Bugarskoj.

13. Apr 2023.

Vaskršnji praznici

Poštovani,
povodom Vaskršnjih praznika Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija (Odsek Užice/Odsek Valjevo), neće raditi 14. i 17. aprila 2023. godine.
Želimo vam srećne Vaskršnje praznike.

06. Apr 2023.

Konkurs za studentsku mobilnost

Konkurs za prajavu kandidata za ERASMUS+ odlaznu mobilnost Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija ka programskim zemljama (KA 131)

Konkurs
06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

06. Apr 2023.

Konkurs za studentsku mobilnost

Konkurs za prajavu kandidata za ERASMUS+ odlaznu mobilnost Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija ka programskim zemljama (KA 131)

Konkurs
06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

06. Apr 2023.

Konkurs za studentsku mobilnost

Konkurs za prajavu kandidata za ERASMUS+ odlaznu mobilnost Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija ka programskim zemljama (KA 131)

Konkurs
06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

06. Apr 2023.

Dan studenata

Povodom obeležavanja ,,Dana studenata" strukovnih studija, kao i dodele nagrada najboljim studentima strukovnih studija Republike Srbije, održana je 04.04.2023. godine svečana ceremonija u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije (SKAS-a). Svečanosti je prisustvovala predsednica Akademije dr Ljubica Diković, pomoćnik predsednika Akademije, kao i predstavnik Studentskog parlamenta Akademije Mladen Ćurdić.
Čestitamo Dan studenata i želimo puno uspeha u daljem radu!

Saznaj više
28. Mar 2023.

Izbor predsednika Akademije

Na sednici održanoj 28. marta 2023. godine Savet Akademije je doneo Odluku o izboru Predsednika Akademije.

Saznaj više
24. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD

Studenti druge i treće godine studijskog programa Mašinstvo sa profesorima dr Snežanom Aksentijević i dr Aleksandrom Milovanovićem posetili su kompaniju INMOLD i upoznali se sa proizvodnom delatnošću firme i mogućnošću unapređenja znanja studenata kroz realizaciju stručne prakse.

Saznaj više
23. Mar 2023.

Sajam obrazovanja 2023

Učešće nastavnika i studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija na Sajmu obrazovanja 2023., koji je Kancelarija za mlade opštine Ivanjica organizovala u saradnji ivanjičkim poslodavcima i srednjim školama.

Saznaj više
20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

20. Mar 2023.

Studijska poseta, InMOLD Plast

Studijska poseta profesora Akademije Zapadna Srbija i studenata master strukovnih studija SP Informacione tehnologije (5-ta god.), kompaniji InMOLD Plast, d.o.o. Požega, u okviru nastavnog predmeta Proizvodni informacioni sistemi - PIS.

Saznaj više
15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

15. Mar 2023.

Digitalizacija turističke ponude

Profesori i studenti studijskog programa Turizam Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice su prisustvovali radionici u vezi digitalizacije turističke ponude. Radionica je održana u prostorijama Inovacionog biznis centra (IBC) na Zlatiboru.
Saznaj više
Galerija fotografija

10. Mar 2023.

Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova

U petak, 24. marta 2023. u 12 sati, u amfiteatru 302 biće održana radionica, za studente druge godine na temu "Etička i stručna pravila u izradi praktično istraživačkih, seminarskih i završnih radova" Pedavači : prof. dr Vesna Vasović i student master studija Marina Pušica.

09. Mar 2023.

Stipendija

Vlade Bavarske je preko Ministarstva prosvete Republike Srbije raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa

28. Feb 2023.

Centar za karijerno vodjenje i savetovanje studenata Akademije

Predavanje: Žensko preduzetništvo prepoznajući značaj ovog segmenta privrede i neophodnost da se podstakne njegov dalji razvoj. Predavanje je održala Tijana Kostić,  lice za poslove rodne ravnopravnosti Grada Užica i studentkinja ASSZS master studija  Informacione tehnologije i sistemi 6. marta 2023. godine .

Galerija fotografija
28. Feb 2023.

Interni Konkurs za izbor predsednika Akademije

Savet Akademije je doneo Odluku o raspisivanju Internog konkursa za izbor predsednika Akademije.

Interni konkurs
27. Jan 2023.

Sveti Sava

Svečana proslava slave Sv. Save petak, 27. januar 2023. godine, amfiteatar 302, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Galerija fotografija
12. Dec 2022.

Dan Akademije

U petak 16.12.2022.godine održana je svečana akademija povod Dana Akademije, na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima, zaposlenima i saradnicima.

Saznaj više
09. Dec 2022.

ERASMUS+

U okviru ERASMUS+ mobilnosti zaposlenih, zaposleni u Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice, su boravili u periodu od 24. do 28. oktobra 2022. godine u Kranju, Slovenija.  Tom prilikom su održali predavanja i prisustvovali obukama u Visokoškolskom centru u Kranju, Slovenija.

Galerija fotografija
09. Dec 2022.

Porodična preduzeća

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS, u cilju sticanja i unapređenja znanja mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Porodična preduzeća“. Predavanje će održati dr Sandra Stojadinović Jovanović, profesor strukovnih studija, u sredu, 14. decembra 2022. godine, u 13h, u amfiteatru 109.

07. Dec 2022.

Šesta turistička konferencija Zapadna Srbija

Dana 07. decembra 2022. godine, studenti OSS Turizam, prisustvovali su turističkoj konferenciji koja se po šesti put organizuje od strane Regionalne turističke organizacije Zapadna Srbija. Ove godine konferencija je održana u Drvengradu, na Mećavniku, u Mokroj Gori. Svojim prisustvom, studenti su doprineli promovisanju projekta ’’Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica’’.

Galerija fotografija
25. Nov 2022.

Stipendija

Vlade Republike Slovenije je za akademsku 2023/2024. godinu raspisala konkurs za stipendiranje studenata. Informacije o konkursu možete videti na sledećim linkovima:
Tekst konkursa
Propozicije konkursa
Pismo o prihvatanju

29. Nov 2022.

Stipendije Vlade Ruske Federacije

,,Dragi studenti,
imamo zadovoljstvo da Vas obavestimo o besplatnim stipendijama Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije. Studenti strukovnih studija mogu konkurisati na master, a kasnije i na doktorske studije u Rusiji. Stipendija obuhvata besplatno školovanje i zagarantovano mesto u studentskom domu, kao i malu novčanu stipendiju u istom iznosu koji dobijaju i ruski studenti, državljani Ruske Federacije.
Studenti koji ne vladaju ruskim jezikom dobijaju tzv. nultu (početnu) godinu za učenje ruskog jezika.Stipendije nemaju ograničavanja u smislu uspeha iz prethodnog školovanja, kao ni starosnih granica. Prijemni ispiti se ne polažu. Stipendija nije obavezujuća, pa u slučaju povratka kući ili odustajanja, student nikakve troškove ne vraća.
Moguće je školovanje u bilo kom gradu, na bilo kom od državnih ruskih Univerziteta.
Budite naši dragi gosti sa svojim roditeljima u petak 02.12.2022. godine u periodu od 14.30 do 16.00 časova u kabinetu 317, Odsek Užice, Akademija Zapadna Srbija.'':
Korisni linkovi:
Sajt za odabir obrazovne ustanove (Univerziteta), kao i stepena i smera studija u Rusiji
Video 1 o besplatnom školovanju u Rusiji
Video 2 o besplatnom školovanju u Rusiji:

Konkurs za studiranje
25. Nov 2022.

Erazmus+

Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2023. godinu. Status Republike Srbije kao zemlje pridružene Programu se nastavlja i u novom pozivu, što znači da ustanove i organizacije imaju mogućnost da punopravno učestvuju u svim delovima Erazmus+ programa, kao koordinatori ili partneri. Za više informacija, posetite sajt Fondacije Tempus.

Fondacija Tempus
25. Nov 2022.

Moć efikasne kominikacije

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studenata ASSZS u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke , a u cilju unapređenja komunikacijskih veština mladih, organizuje predavanje za srednjoškolce i studente na temu „Moć efikasne komunikacije“. Predavanje će održati dr Ivana Bojović, profesor strukovnih studija, u sredu, 30. novembra 2022. godine, u amfiteatru 109.

10. Nov 2022.

Državni praznik

Povodom državnog praznika Republike Srbije - Dana primirja u Prvom svetskom ratu Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija neće raditi 11. novembra 20222. godine.

5. Nov 2022.

Stipendije, Mađarska

Vlade Republike Mađarske je za akademsku 2023/2024. godinu raspisala konkurs za stipendiranje studenata za sve nivoe studija (bečelor, master...). Osnovne informacije o konkursu možete preuzeti na sledećem linku, kao i poziv za apliciranje i propozicije konkursa (na linku ispod)

Poziv za apliciranje i propozicije
10. Okt 2022.

Erasmus

U okviru manifestacije Erasmus Days 2022, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija organizuje info dan na kom će studenti zainteresovani za Erazmus+ mobilnost moći da dobiju sve neophodne informacije od kolegnica koje su na mobilnosti provele dva semestra. Pozivamo sve zainteresovane studente da nam se pridruže 13.10.2022. godine, u amfiteatru 302, u 14h. Studenti Odseka Valjevo događaj mogu pratiti onlajn, putem sledećeg linka:

Link za Erasmus Days
04. Okt 2022.

Erasmus+

Osnovna obuka za rad na demo verziji Sistema elektronskih faktura Ministarstva finansija.
Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice organizuje Osnovnu obuku za rad na demo verziji Sistema elektronskih faktura Ministarstva finansija čiji početak je planiran za 01.11.2022. godine u skladu sa Programom obuke (preuzmite). Prijavu za obuku nakon popunjavanja možete poslati na mejl ili predati ličnu u sedištu Akademije, Trg Svetog Save 34, Užice do 31.10.2022. godine.

Prijava za obuku
27. Sep 2022.

Erasmus+

Konkurs za prijavu kandidata za ERAZMUS+ mobilnost zaposlenih Akademije strukovnih studija zapadna srbija Erasmus+ KA131

Konkurs
07. Sep 2022.

Erasmus+

Studijski boravak u Mariboru, Slovenija, studentkinje studijskog programa Zdravstvena nega, Dunja Vasilić i Marina Živković.

Galerija fotografija
12. Sep 2022.

"Biram uspeh"

Promocija platforme "Biram uspeh" održaće se u sredu 13.07. na Akademiji Zapadna Srbija 11:00 časova. Cilj programa je da se mladima pruže obuke kroz koje razvijaju znanja i veštine koje su tražene na tržištu rada.